:: Pressemeddelelse ::

Familier kårer årets bedste brætspil

45 familier har testet og kåret årets 3 vinderspil blandt 28 brætspil for børn, familier og voksne.

Hoveder skal sættes på robotter, får skal føres på græs og varer sælges på auktion – årets bedste brætspil byder på spænding og underholdning for alle aldersgrupper. Og som noget nyt står 45 familier og børneinstitutioner i år bag kåringen af Årets Spil for henholdsvis børn, familier og voksne.

Børnene, familierne og de spilleglade voksne er de bedste dommere, for det er dem, der køber og spiller spillene. Derfor er det også dem, der tester og kårer de bedste spil,” siger Betina Schiønning, sekretariatschef i Legetøjsbranchen LEG under Dansk Erhverv.

Legetøjsbranchen LEG står bag kåringen af årets bedste brætspil.

Årets børnespil 2015

Robot face Race

En tosset opfinder har lavet en bunke robotkroppe. Du skal hjælpe med at finde det rigtige hoved til robotterne. Ryst Robot Randomizer’en for at se robottens rette farvesammensætning. Hvem finder først det korrekte ansigt? Den, der først har 5 rigtige, vinder spillet!

Importør:
Top-Toy

Årets familiespil 2015

Battle Sheep

Strategispillet for hele familien. Sammen skaber I spilbrættet, og den enkelte spiller opstiller sin fåreflok langs kanterne. Herefter kan kampen om, hvem der er familiens største strateg, begynde. Når ingen længere kan flytte, er det spilleren med flest får på græs, som har vundet Battle Sheep.

Importør:
Spilbraet.dk

Årets voksenspil 2015

Auktionshuset

Køb og sælg dine varer til dine medspillere – hvem er den bedste sælger til prisen? Oplev hvor hektisk en auktion kan være, og hvor svært det er at vurdere, hvad tingene er værd.

Importør:
Boardgame ApS

De 45 testfamilier, som blev udtrukket som dommere, har vurderet spillene ud fra deres underholdningsværdi, originalitet og regler, og om spillene lever op til producentens anprisninger.

”Vi håber, at kåringen af årets bedste brætspil kan inspirere og vejlede familier, når de køber deres næste spil. Samtidig er familiernes vurderinger af spillene et værdifuldt bidrag til spilproducenternes arbejde med at udvikle nye brætspil, for alle producenter modtager en evaluering, der fortæller dem, hvad familierne mener om netop deres spil” siger Betina Schiønning.

Spil udvikler børn

Brætspil er en god måde for børn at lære på. Lektor Carsten Jessen fra Aarhus Universitet anbefaler brætspil som et godt bidrag til børns udvikling og dannelse.

”Brætspil er en hyggelig måde at samle familien om en fælles aktivitet. Spillene er også en god ramme for en vigtig del af børns udvikling og dannelse. Børnene lærer at forstå regler og øver sig i at følge dem. De lærer at kunne vinde og tabe, at kunne glæde og ærgre sig, mens deres tænkning bliver udfordret,” siger Carsten Jessen, der er forsker ved Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier ved Aarhus Universitet.