De nominerede spil i 2019

Børnespil:

Smart Farmer – Leikkien

SmartFarmer / SmartGames Hold dyrene adskilt! / Hold all the animals apart!

Trouble at the farm! The animals are making a big mess and need to be separated. But the farmer has only three simple fences. Can you help the farmer? The idea of the game is to divide the field into separate meadows using the fences. Horses, cows, sheep and/or pigs must be in their own meadows. In later challenges each separate meadow must have a water trough. There is only one solution to each of the 60 challenges!

1 player, Age 5+

Pyjama Drama – AMO Toys A/S

Den spiller, der samler flest mønter (point), vinder spillet.

“Kongefamilien er på vej i seng … Men de bliver ved med at gå i seng og stå op og skifte nattøj, og spøgelset på slottet overrumpler dem, og de gemmer sig under dynen. Men … hvilken seng har kongen lagt sig i? Er det prinsessen eller kongen, der har blåt nattøj på? Eller er det begge to?  Hvem har lagt mærke til alle detaljerne?”

Antal spillere: 3-5 Alder: 5+ Spilletid: 15 min.

Speedy Beedy – Tactic Games

Lad din bi summe hen over engen og vælg de rigtige blomster først. Vend et kort og se i hvilken rækkefølge blomsterne skal vælges. Men skynd dig – for den hurtigste bi scorer piont. Et sjovt matchespil.

  • Med solide plastbier og blomster
  • Hold øje med insektet som kan ødelægge det for dig

Familiespil:

The Mind – Spilbraet.dk

Forbered dig på en spiloplevelse ud over det sædvanlige!

The Mind er et kollektivt kortspil ulig noget andet.

Testvinder og 6 hjerter i Politiken, som skrev om spillet: “Der er konstant spænding om hvert eneste kort med mange spontane highfives og glædesbrøl, når kortet passer”.

I The Mind skal du placere kort i rækkefølge fra 1-100, med det laveste kort nederst – UDEN at sige noget!

Find kropssproget og den intense øjenkontakt frem.

The Mind har vundet et hav af Årets Spil-priser og har regler, der er lige så lette som UNO.

tummple! – Asmodee

”tummple! er det sjove stablingspil hvor terningen afgør spillets gang. I hver tur slår du terningen, der bestemmer rammerne for dit træk – skal du sætte en bjælke på højkant, eller lægge den på tværs. tummple! er et fantastisk sjovt spil for hele familien, hvor jeres fingerfærdighed bliver sat på prøve.”

Spilletid: 20+ minutter
Spillere: 2-10
Alder: 8+

Doodle doo – Tactic Games

Kan du finde vej gennem dyrelabyrinten? Sæt din blyant på spillepladen, tag en maske for øjnene og tegn. Du kan fortsætte, indtil nogen trykker på pruttepuden – så ved du, at du kom udenfor stregen. Vinderen er den første, som når mål.

  • Med labyrinter i to sværhedsgrader
  • Hylende morsomt spil som underholder spillere i alle aldre
  • Indeholder whiteboard tavler, en stofmaske og en pruttepude

Voksenspil:

Tyvenes By – Game InVentorS

Du befinder dig i den sene middelalder, hvor du og dine modspillere står i spidsen for hver sin ambitiøse tyvebande. Hver nat plyndrer banderne byens forretningsdrivende og gør livet surt for dens indbyggere. Det utimative mål er at stjæle slottets tre kronjuveler og det er alles kamp mod alle. Tyvenes By er et lusket spil, hvor snyd og diplomati går hånd i hånd.

Fra 14 år og opefter. 4 deltagere. 45-60 minutter.

Smart 10 – Games4U

Quizspillet hvor alle får lov til at svare på det samme spørgsmål.

200 spørgsmål – 2000 svarmuligheder

SMART10 er et quizspil hvor spilleren ikke skal vente på, at det bliver ens tur. Der er 10 svarmuligheder på hvert spørgsmål og hver spiller får lov til at svare på hvert spørgsmål.

Hvis svaret er korrekt, får spilleren en svarmarkør. Skal du svare eller skal du melde pas? Hvis du ikke sikrer dig dine svarmarkører i tide kan du ende op med at miste dem alle.

Alt du skal bruge er samlet i en lille kompakt Smartboks: de 200 spørgsmål med svar, pointtællere og svarmarkører. Klar, parat, start SMART

Copenhagen – Spilbraet.dk

Helt friskt fra trykkeriet er det visuelt smukke spil, der minder om Tetris med lidt mere taktik og snilde.

Nyhavn i København danner rammerne for spillerne, der skal konstruere farverige og smukke facader, som Nyhavn er kendt for.

Spillet er godt til en aften med venner forbi eller som et spil med din partner – for det fungerer rigtig godt både for 2, 3 eller 4 spillere.