Her er de bedste spil og legetøj i 2022

Tæt på 100 dommerfamilier har testet og kåret 3 vinderspil og 6 vinderlegetøj blandt 50 tilmeldte produkter.

Dommerfamilierne er udtrukket tilfældigt, men så de passer i målgruppen for den givende kategori.

Familierne har vurderet spillene og legetøjet ud fra 10 kriterier heriblandt underholdningsværdi, kvalitet og originalitet. Formålet med Årets Spil og Legetøj er at sætte fokus på nye spændende produkter inden for forskellige legetøjskategorier. På dagen sætter vi fokus på værdien af leg som centralt for børns udvikling.

 ”En central værdi for Legebranchen er at være med til at sikre, at børn og familier har adgang til – ikke alene sikkert og lovligt – men også legetøj af god kvalitet.

Det at lege er helt afgørende for børns positive udvikling.

Leg kan ske både digitalt og i et mere fysisk miljø – men i en tid med meget fokus og interesse for skærme, so-me og hvor alt går meget hurtigt, ser vi et stigende behov for, at der er legetøj og brætspil til rådighed, som er interessante og skaber gode muligheder for leg og fordybelse. Vores medlemmer gør sig altid meget umage for at vurdere ønskerne i familierne, når de vælger hvilket legetøj de skal producere og indkøbe, men Legebranchens pris for Årets Legetøj og Årets Spil er en konkret mulighed for at få viden om ønsker og behov hos familierne.

Børnene, familierne og de spilleglade voksne er de bedste dommere. Derfor er det også dem, der tester og kårer de bedste spil og det bedste legetøj”.

Citat; Betina Schiønning, chefsekretariat Legebranchen

De tre vindende spil i 2022 er:

Den magiske skov

Tactic

A game of cat & mouth

Asmodee Nordics

Tegnespillet Tankestreger

Sky High Games

De seks vindende legetøj i 2022 er:

Moji

LINIEX

Rock N Rollerskate Rainbow Riley

Jakks Pacific

X-SHOT: X-shot Skins Last Stand last

Zuru

Andrea’s Theatre School

LEGO

BB Junior Volkswagen My First Electric Car

AMO toys

Blue Marine Toy

Dantoy

Det er danskerne selv, der nominerer produkterne

Formålet med både ÅRETS SPIL og ÅRETS LEGETØJ er, at sætte fokus på nye spændende produkter på det danske marked – og ikke mindst at fremhæve og prise produkter med bl.a. stor legeværdi, kvalitet, value for money mm., så danske forbrugere får en pejling på anbefalelsesværdige produkter.

Det er danskerne selv, der nominerer produkterne i alle kategorier, danske spille- og lege glade børnefamilier, der er tilfældigt udvalgte og repræsentative for målgrupperne. De tester og vurderer de enkelte spil og legetøjsprodukter, så det fagkyndige dommerpanel kan finde frem til vinderne blandt de nominerede.